Mai Multe Vizualizări
Compozitie
Fiecare tableta de Postinor 2 contine 0,75 mg levonorgestrel si lactoza ca excipient.
Indicatii Pastilele Postinor, folosite ca anticonceptional în cazuri urgente, se indica sa se ia în primele trei zile (72 de ore) dupa contactul sexual neprotejat.
Deci, în situatiile urgente, în cazul unui contact sexual neprotejat sau folosirii incorecte a altor metode de contraceptie, femeia are la dispozitie 3 zile pentru a se adresa la medic. Cu cît mai devreme se administreaza, cu atît e mai mare eficienta acestor pastile.
Înainte sa folositi aceste pastile e bine sa consultati medicul ginecolog. Daca nu este posibil, puteti apela la sfatul unui farmacist. În cabinetele de consultare a femeilor sau centrele de planificare a familiei veti putea vorbi cu medicul despre alegerea unei metode de contraceptie permanente, asa încît sa nu fiti nevoita sa apelati din nou la contraceptia de urgenta.
Administrare
Administrat la mijlocul ciclului, el inhiba ovulatia. Se recomanda prudenta in administrarea tabletelor la persoanele suferind de: astm, insuficienta cardiaca, hipertensiune, migrena, epilepsie, disfunctii renale, diabet zaharat, hiperlipemie, depresie, tromboflebite, afectiuni trombembolice si hemoragie cerebrala. Aceeasi prudenta trebuie manifestata si cand afectiunile enumerate exista in antecedente. In caz de voma sau diaree, se recomanda suplimentarea cu alta metoda contraceptiva (non-hormonala).
Luati 1 comprimat cat mai curand posibil (dar nu mai tarziu de 72 de ore) dupa ce ati avut un contact sexual neprotejat . Inghititi comprimatul intreg, cu apa . Nu amanati administrarea primului comprimat , deoarece actioneaza cu atat mai eficient cu cat este luat mai repede . Este important sa luati al doilea comprimat la 12 ore (si nu mai tarziu de 16) dupa primul comprimat (programati alarma ceasului daca este necesar) .
In cazul in care este necesara administrarea mai frecventa, este recomandata aplicarea unei alte metode contraceptive.
Contraindicatii
Graviditate ori suspiciune de sarcina, sangerare vaginala de origine necunoscuta, afectiuni hepatice sau renale, icter de sarcina, carcinoame de san, de ovar si de uter, in antecedente.
Cele mai obisnuite efecte secundare sunt: greturi, ameteli sau sangerare intermenstruala la 2-3 zile dupa administrare, care inceteaza spontan. Daca sangerarea este profuza sau se prelungeste, este recomandat un examen ginecologic. Rar, pot aparea cefalee si senzatie de tensiune in sani.
Efecte adverse Cele mai obisnuite efecte secundare sunt: greturi, ameteli sau sângerare intermenstruala la 2-3 zile dupa administrare, care înceteaza spontan. Daca sângerarea este profuza sau se prelungeste, este recomandat un examen ginecologic. Rar, pot aparea cefalee si senzatie de tensiune în sâni.
Important
Cititi cu atentie prospectul inainte de utilizare !